Deskundigheid

Sanne van Bergen (1973) is arbeidsrechtspecialist en advocaat van zowel bedrijven als particulieren. Sanne is direct na haar studie rechten vanaf 1998 gedurende 20 jaar als Advocaat Arbeidsrecht werkzaam geweest op de toonaangevende advocatenkantoren Ploum Lodder Princen in Rotterdam en JPR Advocaten in Groenlo en Doetinchem. In die jaren heeft zij zich ontwikkeld tot senior advocaat en arbeidsrechtspecialist met een zelfstandige advies-, onderhandelings- en procespraktijk voor zowel werkgevers als werknemers. Ook heeft ze een vaste klantenportefeuille op- en uitgebouwd. Klanten in zeer diverse branches:  groot- en detailhandel, bouw en installatie, productie, woningcorporatie, zorg, zakelijke en financiële dienstverlening, transport en logistiek. Per september 2018 heeft Sanne haar eigen kantoor.

Sanne is in staat om zowel op operationeel, tactisch als strategisch niveau klanten te adviseren; ook over complexe vraagstukken. Denk aan bedrijfsorganisatorisch en individueel ontslag, de zieke werknemer, arbeidsvoorwaarden, overgang van onderneming en cao-problematiek. Daarbij denkt ze proactief mee in oplossingen.

Procederen
Een schikking wordt vaak boven een procedure verkozen. Mocht procederen toch gewenst of noodzakelijk zijn dan vertegenwoordigt Sanne u graag en zal zij uw zaak met verve in de rechtszaal bepleiten. Arbeidszaken spelen bij de kantonrechter en in Hoger Beroep bij het Gerechtshof.

Sanne zorgt er voor dat ze op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen in het arbeidsrecht. Zij blijft zich in haar carrière ontwikkelen door het volgen van de Permanente Opleiding van de Nederlandse Orde van Advocaten. Ook door middel van lidmaatschap van de landelijke en regionale specialistenverenigingen Vaan (Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland) en Vaara (Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Oost-Nederland). In 2015 heeft Sanne de specialisatieopleiding Postacademische Leergang Arbeidsrecht (PALA) aan de Erasmus Universiteit Rotterdam gevolgd en behaald: ‘Voor de arbeidsrechtjurist uit de praktijk dé leergang om zich te wapenen op het gebied van het arbeidsrecht.’

Ook het proactief delen van arbeidsrecht kennis, ervaring en ontwikkelingen met directie, management en HR-functionarissen door het geven van workshops is Sannes speerpunt. Bijvoorbeeld de workshop dossiervorming. Met die input kan de klant zich focussen op zijn corebusiness: ondernemen en (personele) beslissingen nemen. Door vroegtijdig met Sanne te klankborden, weten klanten regelmatig  vervelende arbeidssituaties te voorkomen.