Deskundigheid

Sanne van Bergen (1973) is arbeidsrechtspecialist met 20 jaar ervaring als arbeidsrecht advocaat van zowel bedrijven als particulieren. Sanne is gedurende 20 jaar als Advocaat Arbeidsrecht werkzaam geweest op de toonaangevende advocatenkantoren Ploum Lodder Princen in Rotterdam en JPR Advocaten in Groenlo en Doetinchem. In die jaren heeft zij zich ontwikkeld tot senior advocaat en arbeidsrechtspecialist met een zelfstandige advies-, onderhandelings- en procespraktijk voor zowel werkgevers als werknemers. Tevens heeft ze een vaste klantenportefeuille opgebouwd en uitgebouwd. Klanten in zeer diverse branches:  groot- en detailhandel, bouw en installatie, productie, woningcorporatie, zorg, zakelijke en financiële dienstverlening, transport en logistiek.

Sanne is in staat om zowel op operationeel, tactisch als strategisch niveau klanten te adviseren; ook over complexe vraagstukken. Daarbij denkt ze proactief mee in oplossingen. Sanne zorgt er voor dat ze op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen in het arbeidsrecht. Als advocaat is ze lid geweest van de landelijke en regionale specialistenverenigingen Vaan (Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland) en Vaara (Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Oost-Nederland). In 2015 heeft Sanne de specialisatieopleiding Postacademische Leergang Arbeidsrecht (PALA) aan de Erasmus Universiteit Rotterdam gevolgd en behaald: ‘Voor de arbeidsrechtjurist uit de praktijk dé leergang om zich te wapenen op het gebied van het arbeidsrecht.’

Sanne van Bergen arbeidsrechtspecialist voert op basis van die expertise een advies- , onderhandelings- en procespraktijk voor bedrijven (directie, P&O/HRM, bedrijfsjuristen) en particulieren. Denk aan bedrijfsorganisatorisch en individueel ontslag, vraagstukken over o.a. de zieke werknemer, arbeidsvoorwaarden, medezeggenschap, overgang van onderneming en non-concurrentiebeding. Sanne werkt ook samen met juridische dienstverleners. Zij wordt op interim basis door kantoren ingeschakeld als gespecialiseerd arbeidsrechtjurist om te ondersteunen bij drukte c.q. pieken; bij specifieke arbeidsrechtelijke vraagstukken (bijv. reorganisatie en/of harmonisatie in goede banen leiden), of ter waarneming bij onderbezetting.

Ook het proactief delen van arbeidsrecht kennis, ervaring en ontwikkelingen met directie, management en HR-functionarissen door het geven van workshops is Sannes speerpunt. Bijvoorbeeld de workshop dossiervorming. Met die input kan de klant zich focussen op zijn corebusiness: ondernemen en (personele) beslissingen nemen. Door vroegtijdig met Sanne te klankborden, weten klanten regelmatig  vervelende arbeidssituaties te voorkomen.